Odbory idú do ulíc – sme s vami!

Odborový zväz KOVO ohlásil dátumy protestov za dôstojný život a prácu na Slovensku. Protesty sa budú konať v Košiciach 21.4. o 16:00, v Žiline 30.4. o 13:00 a v Trnave 7.5. tiež o jednej poobede. Ako sme sa už pred troma týždňami vyjadrili, tieto protesty majú našu absolútnu podporu.

Vláda svoju totálnu neschopnosť zakrýva trápnymi výhovorkami, najprv za všetko mohla pandémia, teraz je za všetkým ukrajinská kríza. Lenže kde je vôľa, tam je cesta – lenže to by sa vláda musela sústrediť na dialóg s ľuďmi práce a s odbormi, na regulovanie cien potravín a energií, či na zabezpečenie dôstojného bývania a nie na boj so štyrmi webstránkami a na parkovanie starej nemeckej vojenskej techniky.

Cesta von z tohto marazmu nie sú Sulíkove kilečká, ani stiahnutie kúrenia v domácnostiach o jeden stupeň. Strategické podniky vo verejnom vlastníctve, zvýšenie minimálnej mzdy a skrátenie pracovnej doby, rešpektovanie ľudí práce a odborov ale aj regulácie cien a zrušenie DPH na potraviny – to je náš programový záväzok a to je aj cesta von!

Hnutie Socialisti.sk stojí pevne na strane ľudí v boji za dôstojný život.

sk_SKSK