Keď zdochýnajúci kôň najviac kope, alebo keď sa jedná o migy, pošliape táto vláda aj Ústavu SR?

Jednoznačne padajú argumenty, že táto vláda v demisii nemá žiadne kompetencie, aby rozhodla o zaslaní stíhačiek a že takúto kompetenciu teraz nemá ani parlament. Heger sa nechal počuť, že “Migy na Ukrajinu pošleme a že vláda nebude čakať na parlament”. Naď tu zrazu pobehuje, že má právnu analýzu, že stíhačky môžu poslať Ukrajine…

Tu sa už končí všetka sranda, nakoľko vidíme v priamom prenose, ako táto vláda v demisii, začína pretláčať svoje kroky za každú cenu (aj keď by mala teraz akurát tak “šoupat nohama” a pokorne si uvedomovať, kde nás to stiahli…)

Začali tu hovoriť o zmene Ústavy, teraz už tvrdia, že táto vláda v demisii má kompetencie poslať migy na Ukrajinu, aj keď napr. ústavný právnik Bujňák tvrdí, že tejto vláde bola vyslovená nedôvera, bola odvolaná a teda môže vykonávať veci len v obmedzenom rozsahu. Vláda preto nemôže podľa novely Ústavy z roku 2011 rozhodovať o zásadných otázkach v oblasti vnútornej a zahraničnej politiky.

Keď napriek tomu rozhodnú, že migy pošlú, pôjde jednoznačne o pošliapanie demokratických princípov ako takých. Je neskutočné, čo si vlastne dovoľujú smerom ku nám, normálne si z nás robia srandu. To si myslia, že môžu si v tejto republike robiť čo chcú a že my im to budeme tolerovať!?

Položme si otázku, čoho všetkého sú ešte títo ľudia schopní do volieb, keď si dovolia podobné kroky. Kde toto skončí? Podľa posledných prieskumov by strany tejto vlády volilo niečo okolo 16-18% ľudí… no ich arogancia aj keď sú v demisii vo veľkom rastie a tvária sa, ako by stála za nimi väčšina obyvateľstva SR.

Takých arogantných, nekompetentných, hulvátskych a lokajských členov vlády SR ešte nezažilo. Ako sa povie, zdochýnajúci kôň najviac kope, no obávame sa, že počas toho svojho zdochýnania nám ešte mnohokrát napľujú do tváre, toľko toho ešte stihnú pošliapať, že to môže Slovensko ochromiť na značný čas…

Demokracia sa otriasa v základoch…
Nerozumieme tejto logike. Tak voľby majú čas až na koniec septembra a odvolaná vláda bude existovať ešte minimálne o mesiac dlhšie (do vymenovania novej), ale stíhačky tie nepočkajú?

Áno, chápeme, všetko raz zostarne, nie len my ľudia, ale aj stroje, zariadenia, technika… nič nefunguje naveky. Je jedno, či je stíhačka ruská, americká, čínska, či akákoľvek iná. Každej raz doslúži životnosť a raz sa bude musieť vyradiť a potom bude potrebné sa jej ekologicky zbaviť.

Keď voľby môžu podľa týchto “odvolancov” počkať do jesene, prečo by do jesene nemohla počkať aj téma stíhačiek?

Boja sa súčasní vládni papaláši, že už toľko naštvali ľudí v tejto krajine a že pôjdu tam kam patria, teda na smetisko dejín? Alebo sa boja, že by do jesene mohla skončiť vojna na Ukrajine a táto ich vízia by už potom nebola aktuálna?

Vládni politici síce tiež radi spomínajú slovo mier, ale v skutočnosti sú asi radi, že je vojna, lebo vďaka vojne a zabíjaniu ľudí v nej sa môžeme bezstarostne zbaviť starej munície, techniky a stíhačiek… a ešte sa na tom určite aj niekto poriadne nabalí.

Takéto uvažovanie však nemá nič spoločné s 21. storočím, s humanizmom a s ľudskosťou už vôbec nie. Miesto tlaku diplomacie, tak dávame ďalší priestor na rinčanie zbraní. A ako vždy, všetko si to zase najviac odnesú bežní pracujúci ľudia…

Miroslav Pomajdík a Ján Zmeko
Socialisti.sk

en_GBEN