Zornica v konkurze: Všetku moc pracujúcim!

Od augusta sú bez výplaty, generálny riaditeľ nekomunikuje, firma je v konkurze. Takto smutne skončila bánovská firma Zornica. Cez dvesto zamestnankýň a zamestnancov tak ostáva v neistote.

NECH O SEBE ROZHODNÚ ŠIČKY!
V hnutí Socialisti.sk vieme, že sú to pracujúci – ich práca, ktorá vytvára hodnoty. Tiež veríme, že nikto nevie riadiť podnik tak dobre, ako samotní pracujúci. A preto chceme, aby mali pracujúce a pracujúci právo prevziať podnik, ktorý skončil na dlažbe. Ak zlyhal súkromník, nech za svoje zlé kroky nesie zodpovednosť. Pracujúci ale nech nepykajú za niečo, čo nespôsobili. Pracujúci majú právo vziať svoj osud do svojich rúk!

ŠTÁT MUSÍ ŽIVIŤ NÁS, NIE ZAHRANIČNÝ KAPITÁL!
Či je to US Steel, Jaguar, Yazaki – štát je viac než ochotný naliať milióny do zahraničných firiem, ktoré Slovensku neprinášajú nič, len nízke mzdy a prekérne pracovné podmienky. Je načase, aby štát investoval do regiónov, do bežných ľudí.

Každý podnik, ktorý zamestnáva miestnu komunitu, ktorý drží región na nohách, nech dostane finančnú injekciu či zákazku od štátu. Nech sa združstevnený či zoštátnený podnik reprofiluje, alebo ostane pri pôvodnej činnosti, ale hlavne nech neskončia ľudia na úrade práce. Ekonomika má slúžiť ľuďom, má živiť regióny, musí byť robustná, aby sme ako spoločnosť mohli prosperovať.

AJ MY SME ZORNICA
Dobre vieme, že tak, ako skončila Zornica, tak môžeme skončiť všetci. Preto potrebujeme systémové – socialistické riešenia. Tie ale nepresadí táto vláda, určite nie sama od seba, so Sulíkom, Krajniakom a Hegerom na čele. Aj preto stojíme za OZ KOVO a oči upíname ku generálnemu štrajku. Po ňom ale budeme potrebovať konkrétne riešenia. A tie my máme.

en_GBEN