Vyhlásenie Socialisti.sk

Socialisti.sk k udalostiam na Akadémii policajného zboru

Predsedníctvo hnutia Socialisti.sk s hlbokým znepokojením registruje doterajšie normalizačné praktiky a politické “kádrovanie“ predstaviteľov súčasnej vlády.
Najnovšie udalosti na Policajnej akadémii v súvislosti s nepredĺžením zmlúv dvoch jej pedagógov len dotvárajú túto mozaiku.
Na prvý pohľad by na tom možno nebolo nič mimoriadne, keby „úplnou náhodou“ nešlo o dvoch mienkotvorných kritikov prešľapov tejto vlády.
Čestnému predsedovi a zakladateľovi hnutia Socialisti.sk, doc. Mgr. Eduardovi Chmelárovi, PhD. bolo naznačené, že išlo o aktivitu priamo z Ministerstva vnútra.
Predstavitelia hnutia Socialisti.sk vyjadrujú morálnu podporu doc. Mgr. Eduardovi Chmelárovi, PhD. a vyjadrujú rozhorčenie nad konaním tejto vládnej koalície.
Zároveň vyzývajú všetky demokratické strany a politické subjekty na komunikáciu a spoluprácu pri obrane základných princípov demokracie a v boji proti totalite, ktorá sa za súčasnej vlády začína okolo nás mrazivo plížiť.

OĽaNO pokračuje v plíživom podmaňovaní štátu

Pamätáte si ako sa v lete premiér dušoval, že výber prednostov okresných úradov výhradne stranou OĽaNO bude posledným politickým zásahom do okresných úradov a že do nižších funkcií už koalícia zasahovať nebude?
Bola to sprostá lož.
Dnes totiž navrhujú poslanci OĽaNO zmenu zákona o štátnej službe, podľa ktorej bude možné na návrh ministra alebo predsedu ústredného orgánu štátnej správy odvolať vedúceho ktoréhokoľvek odboru na ktoromkoľvek okresnom úrade.
Ešte raz: minister vnútra bude môcť odvolať hocakého vedúceho odboru hocikde na Slovensku. V lete chcel Matovič po dosadení svojich ľudí do čela okresov spraviť hrubú čiaru a chrániť odbornosť úradníkov pred politickými tlakmi. „Doteraz tí, čo mali pod patronátom okresný úrad, po každých voľbách urobili také politické jatky, že sa menili stovky, tisícky a pri niektorých voľbách až desaťtisíc ľudí,“ povedal vtedy Matovič. Teraz si skúste predstaviť, aké jatky umožní najnovší výmysel OĽaNO…

Namiesto činov, len tančeky okolo referenda

Politický komentár Milana Benkovského, podpredsedu hnutia Socialisti.sk pre SLOVO.
https://www.noveslovo.sk/c/Namiesto_cinov_len_tanceky_okolo_referenda

Podtitulky – Zápas o to kto má referendum organizovať, Politický kalkul hlavných hráčov, Vajatanie strán okolo podpory referenda,  Aké  sú  dôvody  predčasných  volieb,  Vláda  dostala  občanov  tam  kde  chcela, čo my  s tým? Je čas na referendum a čo so zákazom vychádzania, Čo dodať na záver.
Situácia  na  Slovensku  je  v  poslednom  čase  neúnosná.  Napätie v spoločnosti sa dá krájať, rastie nenávisť  a agresivita…Všetko to má na svedomí nie len koronakríza, ale najmä nekompetentná vláda na čele s Igorom Matovičom, ktorá preukázateľne nie je schopná riadiť štát, riešiť problémy občanov…  Psychopatický premiér s jeho najbližšími, sa nám pokúša doslova ukradnúť krajinu, sprivatizovať si ju a neobmedzene v nej vládnuť…  To  sú  zjednodušene povedané, hlavné dôvody  prečo je potrebné Matoviča a jeho vládu odstaviť…
V súčasnosti je to však reálne možné len jediným legálnym spôsobom  a to referendom a následnými predčasnými voľbami… Podrobnejšie nájdete v článku.

Schmögnerová: Matovič premrháva volebné žetóny. SaS i Sme rodina valcuje OĽaNO

https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/574902-schmognerova-sulik-si-presadzuje-co-chce-ulahcuje-mu-to-matovicovo-nevladnutie/

Odporúčam do pozornosti všetkým, čo sa zaujímajú o verejné financie a riešenie zásadných  ekonomických a celospoločenských problémov na Slovensku.
Okrem iného tam čitateľ nájde aj názor expertky na použitie prostriedkov EÚ z Fondu obnovy, riešenie nášho verejného  dlhu,  podporu  ľudí  v  koronakríze,  na  rovnú  daň,  odvodový bonus a ďalšie kritické poznámky k Sulíkovým aktivitám a vývoja v spoločnosti.

Milan Benkovský, podpredseda hnutia Socialisti.sk

en_GBEN