Vyhlásenie hnutia Socialisti.sk k súčasnej situácii a referendu o predčasných voľbách

Hnutie Socialisti.sk s rozhorčením sleduje postup vlády a osobitne premiéra Matoviča v súvislosti s pripravovaným celoplošným testovaním. Považujeme za neprijateľné sústavné zastrašovanie občanov, obmedzovanie a vydieranie verejnosti súvisiace s bojom proti Covid-19. Sme zásadne proti ďalšiemu kolu plošného testovania, ktoré by bolo pre obyvateľstvo povinné.
Dozrel čas, aby sme zastavili nekompetentnú vládu Igora Matoviča. Preto za politickú prioritu súčasnosti považujeme vypísanie referenda o predčasných parlamentných voľbách.
Žiaľ, doterajšie iniciatívy, najmä v podobe petícií, sa ukazujú ako neúspešné. Sme presvedčení, že ich neúspech spočíva v tom, že spustenie a realizácia spomínaných iniciatív boli výsledkom aktivity jednotlivcov, alebo jednotlivých politických strán bez predchádzajúcej snahy o koordináciu s ostatnými združeniami či stranami.
Hnutie Socialisti.sk preto so znepokojením sleduje vyhlásenia opozičných parlamentných strán o tom, že sú pripravené spustiť petície za vypísanie referenda o predčasných voľbách.

Slovensko si už nemôže dovoliť luxus v podobe spúšťania ďalších a ďalších samostatných petícií vopred odsúdených na neúspech. Ak má byť nasledujúca iniciatíva úspešná, tak za ňou musia stáť viaceré sily – ako politické strany (parlamentné i neparlamentné), tak i nestranícke združenia.
Socialisti.sk preto deklarujú pripravenosť na rozhovory ako s demokratickými politickými silami, tak i s nestraníckymi združeniami o prípadnom spoločnom postupe a podpore petície za vypísanie referenda o predčasných parlamentných voľbách.

en_GBEN