Socialisti.sk sú na strane odborov

Politické hnutie Socialisti.sk sleduje so znepokojením a rozhorčením neustálu snahu tejto pravicovej vlády o postupnú a totálnu deštrukciu sociálneho charakteru tohto štátu.
Zatiaľ čo pred voľbami súčasné vládne strany falošne a populisticky deklarovali, že nebudú rušiť žiadne sociálne výdobytky. Ich praktické kroky a skutky po zostavení vlády potvrdzujú pravý opak. Rušia 13. dôchodky, nastavenie minimálnej mzdy, obedy zadarmo, či pôvodné rekreačné poukazy.
Vláda Igora Matoviča chráni a podporuje tých, čo vďaka niekedy až otrockej práci za minimálnu mzdu, neustále bohatnú na úkor obyčajných ľudí. Tripartitné rokovania o minimálnej mzde úplne obnažili falošnú tvár tejto asociálnej vlády, keď prostredníctvom ministra práce flagrantne porušili všetky zásady a princípy sociálneho partnerstva a dialógu. Vylúčiť z rokovaní zástupcov odborov a zúžiť ich len na rokovania so zamestnávateľmi svedčí nielen o nekompetentnosti ministra, ale aj o jeho absolútnej arogancii a ignorácii jediných legitímnych predstaviteľov zamestnancov.
Hnutie Socialisti.sk preto v tejto situácii vyslovuje plnú podporu všetkým aktivitám KOZ, počínajúc ich protestnými pochodmi a pokračujúc ponukou na úzku spoluprácu pri zachovaní sociálnych práv obyvateľov Slovenska. Predsedníctvo hnutia Socialisti.sk vyzýva svojich členov a sympatizantov, aby sa aktívne zapojili do protestov odborárov.
Socialisti.sk vždy boli a budú na strane ľudí, ktorí sa živia svojou poctivou prácou.

en_GBEN