Odsudzujeme teroristický útok v Bratislave

Pripravujeme trestné oznámenie za podnecovanie k nenávisti.

Včera, 12.10., boli zavraždení dvaja ľudia, jedna osoba bola postrelená. K tomuto útoku sa na Twitteri prihlásil 19-ročný Slovák. Sám za motív označil nenávisť voči kvír (LGBTI+) komunite a antisemitizmus. Po vykonaní tohto ohavného činu sa terorista slabošsky zabil, než by mal čeliť dôsledkom jeho zločinu a hnevu spoločnosti. Rodinám obetí vzdávame úprimnú sústrasť. Nič podobné, sa už nikdy nesmie zopakovať. Nenecháme to len tak.

Hnutie Socialisti.sk pripravuje trestné oznámenie na neznámeho páchateľa a skupinu páchateľov, ktorá beztrestne celé roky nenávisť pestovala a podporovala. Od Gyimesiho až po Záborskú, od OĽaNO až po SMER. Výsledky, úrodu tejto demagógie, prekrúcania a zneužívania faktov, rozoštvávanie spoločnosti – sme mohli pocítiť v stredu večer. Budeme bojovať, aby sa nič podobné nestalo a hlavne – aby bol odstránený dôvod, prečo k teroristickému činu došlo.

Keď hovoríme o zlyhávajúcom školstve, zdravotníctve, či sociálnom štáte, hovoríme o konkrétnych osudoch ľudí, nie o abstraktných pojmoch. Slabá či priam neexistujúca inštitúcia školských psychológov/čiek, neriešenie šikany na školách, podceňovanie ochrany a liečby duševného zdravia, nedostupnosť zdravotníckej odbornej pomoci – to všetko vedie v čoraz šialenejšej spoločnosti ľudí vedie k čoraz temnejším zákutiam pravicového internetu a ľudskej duše. Predpokladom pre tento teroristický útok je dlhodobé zanedbávanie a vypitvanie verejných služieb a inštitúcii.

Nenechajme sa oklamať, kvír ľudia nie sú nepriatelia Slovenska – sme v tom všetci spolu a iba spoločne môžeme bojovať za lepší svet. Tento fakt pred nami však skrývajú politici, ktorí namiesto riešenia skutočných problémov ťažia politické body z rozširovania umelej priepasti medzi väčšinou a rôznymi znevýhodňovanými skupinami. Celé roky je téma práv neheterosexuálnej a necisrodovej menšiny zneužívaná. Téma je podsúvaná akoby to bol najväčší spoločenský problém a priznaním rovnakých práv pre LGBTI komunitu by sa rozvrátila celá spoločnosť a jej hodnoty. Nečudo, že sa v spoločnosti pod takouto niekoľko ročnou masážou nájdu jedinci, ktorý myseľ nie je schopná racionálneho uvažovanie a označenia ako „úchyláci“, „devianti“, „nemocní“, si jednoducho osvoja a ocitnú sa v presvedčení, že môžu spasiť svet, ak takto označovaných ľudí napadnú, či zavraždia ako sa tomu stalo v stredu 12.10.2022. 

Nikdy viac. Neprejdú.

Hnutie Socialisti.sk

sk_SKSK