Naším kandidátom na župana BBSK je Maroš Čupka

Bc. Maroš Čupka, DiS. art., člen vedenia hnutia Socialisti.sk, zabojuje o post predsedu VÚC v srdci Slovenska. Náš 26 ročný kandidát chce kraju vdýchnuť novú energiu a zabezpečiť prácu i dôstojný život pre všetkých.

Náš kraj má bohatú, hrdú históriu a ešte bohatšie prírodné zdroje. Máme na čom stavať, no musíme zabezpečiť rovnomerný rozvoj a zamerať sa na najslabšie regióny, pretože tak ako sa vraví, reťaz je taká silná, ako silný je jej najslabší článok.

Maroš Čupka chce byť županom všetkých regiónov. Jeho programové priority sú:

  • prinavrátenie dôstojného života v každej obci pomocou obnovenia tradičnej miestnej výroby a založenia lokálnych trhov na princípe „z dediny do mesta“, zakladaním sociálnych výrobných a poľnohospodárskych podnikov,
  • realizácia nájomných sociálnych bytov,
  • rozvoj a obnova verejnej dopravy za pomoci železníc SR a založením dopravného podniku vo vlastníctve kraja,
  • zlepšenia sociálnej starostlivosti o seniorov
  • a snaha politicky posilniť kompetencie kraja, aby sa VÚC chápal ako medzistupeň medzi vládou a ľuďmi. 

Ako negatívum vnímam okrem ekonomických nerovností v kraji aj invazívny masový turizmus, ktorý postupne pohlcuje niektoré časti kraja. Nedotknuté odľahlé časti zatiaľ odolávajú a práve na týchto miestach je potrebné zabezpečiť neinvazívnu politiku, moderného eko a agroturizmu za pomoci jednotlivých obcí a zlepšenia verejnej dopravy. Tým vieme zabezpečiť nie len trvalo udržateľný rozvoj regiónov a prácu v nich ale aj zároveň ochránime to najcennejšie – našu prírodu!

V úsilí vybudovať sebavedomý a sociálny kraj mu pomôžu kandidáti hnutia do zastupiteľstva VÚC: 

  • Zuzana Kúdelková (BR)
  • Martina Kupcová (BR)
  • Ivana Veverková (BR)

Mojou víziou a snom je, aby ľudia nemuseli cestovať za prácou mimo svoje rodisko, aby sa netrieštili rodiny, a zároveň aby mali dôstojnú odmenu za svoju prácu a predovšetkým aby mladí ľudia zostali žiť v našom krásnom kraji.

Konkrétne časti programu budú postupne zverejňované na facebookovej stránke Maroša Čupku, hnutia Socialisti.sk a na webstránke hnutia.

sk_SKSK