Výbuch sa blíži, budete pri tom?

Včera skončila veľká nálepková kampaň OZ KOVO, ktorá bola zaťažkávacou skúškou pred generálnym štrajkom. Jedna vec je totiž volať po štrajku, druhá je ho zrealizovať. Aj preto OZ KOVO okrem nálepok propaguje svoju petíciu, vďaka ktorej bude vedieť, či vyhlásený štrajk bude skutočne generálny. Petíciu nájdete na: https://www.peticie.com/podpora_generalnemu_strajku

FRFLAŤ NESTAČÍ – PRIDAJTE SA, ZALOŽTE ODBORY!
Na internete sa aktivizmus robí jednoducho, skutočná zmena sa ale deje tam vonku, za pásom, za pokladňou, medzi ľuďmi. Preto, ak chceme dosiahnuť to, po čom spoločne s OZ KOVO voláme, sa musíme organizovať na svojich pracoviskách, bojovať za dôstojnosť v rámci organizovaných komunít. Mnohí sa zvyknú sťažovať, že štrajk ešte nebol vyhlásený. Je jednoduchý spôsob, ako ten proces urýchliť – pridajte sa do odborov, alebo založte odborovú organizáciu ak vo vašom podniku ešte nie je. Alebo fyzicky pomôžte odborom svojimi znalosťami, schopnosťami, či prítomnosťou.

SME TAM, KDE SA ROZHODUJE O NAŠEJ BUDÚCNOSTI
Ľudia z nášho hnutia vstupujú do odborov, alebo v nich už pôsobia. O týždeň, 15.6., bude štrajkovať zamestnanectvo podvyživeného slovenského školstva a naše hnutie bude pri tom. Boli sme v Trnave, Žiline, Košiciach, Beluši. Budeme aj pri ďalších štrajkoch a protestoch. Až do víťazného konca, nech príde zajtra či o 100 rokov. Boj je to únavný a zdĺhavý, no bude to stáť za to.

Preto majú všetky organizácie pracujúcich našu kritickú podporu. Preto stojíme aj naďalej na strane odborov. Lebo nič neteší nášho spoločného protivníka viac, ako odovzdanosť a nihilizmus ľudí práce.

Buďte spolu s nami pozitívnou silou v spoločnosti, podporujte odbory i naďalej!

sk_SKSK