Vlna nespokojnosti rastie, pridáva sa školstvo

Plne podporujeme Odborový zväz školstva, ktorý oznámil štrajkovú pohotovosť. 15 júna budú v Bratislave demonštrovať za zvýšenie platov o 10% a za zlepšenie pracovných podmienok. Školstvo – to nie je len učiteľský zbor, ale aj zamestnanectvo jedální, technického zázemia, upratovačky a upratovači. Títo ľudia zarábajú minimálnu mzdu napriek tomu, že iba vďaka nim sa má mládež kde učiť. Ale ani učiteľský zbor sa nemôže chváliť dôstojnými pracovnými a životnými podmienkami.

GRÖHLING SA CHCE PRIDAŤ. PROSÍM?
Minister školstva sa nechal počuť, že sa k štrajkujúcim pridá. Kým o financiách rozhodujú Matovič a Sulík, Gröhling by mal rokovať a presviedčať svojich vlastných kolegov a nie zbavovať sa zodpovednosti. Pokiaľ je minister školstva tak neschopný a vláda tak ľahostajná, dokazuje to opodstatnenosť generálneho štrajku a potreby radikálnej zmeny, ktorú naše hnutie predstavuje.

SPOLU SME SILNEJŠÍ!
Tak ako ľudia zamestnaní v školstve majú právo na dôstojný život, tak ho majú aj pracujúci v zdravotníctve, priemysle, službách, na stavbe, či v doprave. Podporte s nami vzdelávací sektor a požadujte to isté aj vo vašom odvetví! Najprv priemysel, teraz školstvo – čím väčšia bude organizovaná skupina nás, ľudí práce, tým skôr prelomíme tento na hlavu postavený systém. Buďte súčasťou zmeny, žiadajte lepšie Slovensko pre všetkých!

sk_SKSK