Vláda podpláca seniorov

Táto pravicová vláda už nevie, čo od dobroty. Najnovšie chce rozdať viac než jednému miliónu ľudí 500€ v poukážkach do reštaurácií, hotelov, či na verejné podujatia. A vraj ľavica nevie hospodáriť!

Matovič si myslí, že takto bude motivovať ľudí očkovať sa. Lenže toto nie je motivácia, ale bohapusté vydieranie. Namiesto toho, aby za 2 roky nadobro zlepšila verejné služby a sociálne istoty, ktoré by zabezpečili dôstojný a kvalitný život pre všetkých, sa táto vláda zmôže na jednorazové poukážky. Na jednorazové poukážky do zariadení, ktoré sú aj tak zavreté!

Prednedávnom sme predstavili návrh na postavenie poľných nemocníc, zvýšenie platov zdravotníkov a pozvanie zahraničných zdravotníkov, čím by sme radikálne znížili nápor na kolabujúce slovenské zdravotníctvo. Cena? 110 miliónov. To je 5-krát menej, než to, čo chce táto vláda minúť na niečo, čo ani nebude fungovať! Očkovacia lotéria skončila fiaskom a dierou v rozpočte. Tento návrh o 500€ poukazoch neskončí inak.

Je nám jasné, prečo sa Matovič uchyľuje k takýmto praktikám. Lebo mu nikto nedôveruje. Keby si táto vláda ľudí získala usilovnou prácou v ich prospech, populárnymi systémovými riešeniami, nemusela by ich takto uplácať. Namiesto toho ale radšej počas pandémie obmedzujú potraty.

sk_SKSK