Podporujeme požiadavky autodopravcov

Hnutie Socialisti.sk podporuje protest autodopravcov, ktorý sa dnes v poobedných hodinách presunul do hlavného mesta.

Požiadavky autodopravcov na okamžité zníženie spotrebnej dane z palív a platby mýta o 30% na šesť mesiacov či zníženie cestnej dane o 30% na stálo považujeme za absolútne legitímne požiadavky, k realizácii ktorých už pristúpili aj Poľsko či Maďarsko.

Neschopnosť riešiť elementárne problémy bežných obyvateľov spojená s extrémne vysokou mierou arogancie moci tlačí Slovensko čoraz bližšie k výbuchu sociálnej nespokojnosti. Inflácia a následne aj ceny tovarov rastú šialeným tempom a bežní obyvatelia sa ocitajú v ekonomickej neistote. Predstavitelia koalície sa miesto pokusu o stabilizovanie situácie zaoberajú okrajovými problémami a médiám predhadzujú zástupné témy. Po Slovensku sa množia protivládne protesty. Nespokojní sú odborári, vysokoškolskí študenti, predstavitelia samospráv, mieroví aktivisti, zamestnanci justície, predstavitelia kultúry a najnovšie aj autodopravcovia.

Fakt, že za viac ako tri týždne od avizovania protestných aktivít nedokázal nikto kompetentný z vlády zareagovať na urgencie autodopravcov svedčí o totálnom marazme, v ktorom sa nachádza vládna koalícia.

Hnutie Socialisti.sk stojí za autodopravcami, stotožňuje sa s ich požiadavkami a ich protest trvajúci do stredy členovia a sympatizanti hnutia aj podporia. Rovnako tak sme pripravení podporiť aj ich blokovacie akcie v prípade, že ich vládna moc bude i naďalej ignorovať.

V záujme odvrátenia sociálnych nepokojov vyzývame predstaviteľov vlády, najmä z dotknutých ministerstiev, aby sa bezodkladne stretli so zástupcami autodopravcov a v čo možno najkratšom termíne začali s realizáciou nimi navrhovaných opatrení.

sk_SKSK