Podporujeme OZ KOVO v boji za dôstojnejší život

V reakcii na vládne systematické odstraňovanie sociálnych istôt, pokles životnej úrovne na Slovensku, ako aj zdražovanie energií, potravín, či pohonných hmôt rada Odborového zväzu KOVO odobrila protestné akcie. Protesty sa budú konať o niekoľko týždňov po celom Slovensku. Hnutie Socialisti.sk plne podporuje toto úplne obodstatnené rozhodnutie – situácia na Slovensku je pre nás, bežných ľudí, neúnosná.

Hnutie Socialisti.sk tiež vyjadruje solidaritu s odborárkami a odborármi, ktorí v súčasnosti čelia útokom zo strany niektorých novinárov, ktorí dokonca v súvislosti s ohlásenými protestmi vyzývajú na rozpustenie OZ KOVO. Toľko k demokratickému právu na združovanie sa. Odmietame tieto protispoločenské, až paranoidné, vyjadrenia a stojíme pevne pri celom odborovom hnutí, ktoré je hrádzou medzi pracujúcimi a neľudskosťou kapitalizmu.

Pravica ukázala svoju pravú tvár. Nie je ani obyčajná, ani solidárna, a už vôbec nie prorodinná a ľudská. A preto majú ľudia plné právo organizovať sa na pracovisku aj v uliciach a brániť svoju dôstojnosť. A preto tam budeme s vami.

sk_SKSK