Vyhlásenie podpredsedu hnutia Socialisti.sk Milana Benkovského k výrokom ministra Krajniaka a testovaniu

Nepoznám väčšiu stupídnosť a urážku hrdinov SNP, ako prirovnávať nezmyselné testovanie k najvýznamnejšej udalosti v novodobej histórii Slovenska, ku Slovenskému národnému povstaniu.

Krajniak, ako bývalý člen KDH, ktoré v rokoch 1990 – 1992 zúrivo bojovalo proti schváleniu SNP za štátny sviatok, teraz zneužíva odkaz SNP na obhajobu jedného z najväčších útokov na právny štát, slobodu a demokraciu.

Testovanie bolo magalomanskou akciou premiéra Matoviča, ktorý nerešpektoval názory odbornej verejnosti.

Išlo o bezprecedentné zastrašovanie ľudí, vyhrážanie sa postihmi a trestami, obmedzovanie slobody pohybu, najhrubšiu demagógiu a klamstvo, ktorým donútili viac ako 3,6 milióna ľudí k účasti na testovaní, ktoré prinieslo len pofidérne výsledky.

Naopak, ozbrojené celonárodné vystúpenie slovenského národa v SNP bolo prejavom dobrovoľného rozhodnutia ľudí brániť našu vlasť, slobodu a demokraciu s nasadením vlastných životov.

Vládna koalícia hochštaplerov tak znovu dokázala, že si neváži žiadne hodnoty a všetko, i životy občanov podriaďuje svojím politickým záujmom.

Ako podpredseda hnutia Socialisti.sk dôrazne protestujem proti takýmto praktikám vlády a vyzývam poslancov NR SR, aby jej neodkladne vyslovili nedôveru!

sk_SKSK